Winkelverlichting

Goede winkelverlichting heeft een grote toegevoegde waarde voor uw winkel. Winkelverlichting kan zorgen voor een aangename sfeer waardoor uw klanten zich beter voelen. Hierdoor komen ze makkelijker terug naar uw winkel.

Waar kan u best op letten bij winkelverlichting?

  • lichtkleur: De meeste consumentenverlichting schijnt in een warmwitte lichtkleur. Men drukt dit uit in kleurtemperatuur met als eenheid kelvin. Hoeveelste lager de kelvin/kleurtemperatuur, zoveelste warmer het licht. Bij warmwitte verlichting is dit meestal 2700K of 3000K, waarbij de K staat voor kelvin. Bij de meeste winkels vindt u dan een warmwitte lichtkleur terug. Indien u advies nodig heeft over uw specifieke winkel mag u ons altijd contacteren.
  • Onderhoudsvriendelijkheid: LED heeft een langere levensduur als halogeen, spaarlampen en gloeilampen. Daardoor hoeft u minder vaak uw lichtbron te vervangen. Bij LED is er ook een type met “geïntegreerde LED”. Dat wilt zeggen dat de lichtbronnen niet vervangbaar zijn. De redenering van de fabrikanten is in dat geval dat de levensduur van de LED zolang is dat dit vervangen niet langer hoeft. Daarnaast laat het ontwerpen toe (bv. heel smal) die niet mogelijk zijn met een fitting. Ook het licht kan dan beter verspreid worden over de armatuur. Bij een traditionele lamp komt het licht namelijk van 1 punt op de armatuur. Bij LED’s zit het licht meestal verspreid en zo is het licht mooier en egaler.
  • Zuinigheid: Zoals eerder reeds meegeven is voor een winkel de keuze voor LED héél logisch tenzij u de verlichting zelden zal gebruiken. De kostprijs van LED is de laatste jaren in sneltempo omlaag gegaan en de terugverdientijd is dan ook kort geworden. Combineer dit met de langere levensduur en LED is de meest economische oplossing.

Welke armaturen zijn geschikt als winkelverlichting?

In principe is bijna elke armatuur geschikt. Het hangt er natuurlijk van af of er geen héél hoog plafond is, of vanuit 1 lichtpunt héél veel licht nodig is. Maar in de regel geldt dat al onze binnenverlichting ook geschikt is voor de winkel. Indien u niet zeker bent kunnen wij u altijd vrijblijvend adviseren.

QR111 plafondverlichting voor winkels

Vaak worden in winkels QR111 lampen (lampen met G53 fitting) gebruikt als algemene verlichting. De lichtbronnen zijn hiervan groter als een standaard binnenlamp en geven meer licht. Deze verlichting kan u combineren met gewone GU10 armaturen. Dat is het formaat van standaard halogeenspotjes. U kan hier een overzicht vinden van onze QR111 plafondverlichting:

Gratis verzending vanaf € 49
€ 4,95 bij een bestelling onder € 49
2 jaar garantie op alle armaturen
Tot soms zelf 5 jaar op bepaalde armaturen
Gratis retour
Tot 30 dagen na ontvangst