Hanglampen

Hanglampen

Bij het binnenlopen van een kamer is de hanglamp vaak het eerste dat opgemerkt wordt. Een hanglamp is vaak een ware eyecatcher in een kamer. Voor iedere woonstijl is wel een passende hanglamp te vinden, zo zijn er hanglampen met industriële, klassieke, landelijke en moderne stijlen te vinden in het aanbod van Lichtkoning.


Niet alleen voor iedere woonstijl zijn er geschikte hanglampen te vinden bij Lichtkoning. Er zijn verschillende vormen hanglampen te bestellen. Zo vind je in het aanbod van Lichtkoning:De lichtkleur in een hanglamp

De kleurtemperatuur van een LED-lamp wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hierbij geldt dat hoe hoger de K-waarde is, hoe kouder de lamp oogt. De lichtkleur die goed past in een woonkamer is wit en warm wit.


Verschillende fittings voor hanglampen

Met alleen het armatuur van de hanglamp, komt er nog geen licht uit. Hiervoor heb je de juiste lichtbron nodig. Afhankelijk van de fitting van je hanglamp kun je de geschikte lichtbron erbij bestellen. De meest voorkomende fittings bij een hanglamp zijn:De hoogte van de hanglamp

Je hoofd stoten terwijl je opstaat of andere mensen niet kunnen aankijken doordat de lamp te laag hangt. Dit is heel vervelend, maar wat is dan wel de juiste hoogte om een hanglamp op te hangen? In de meeste gevallen wordt de lamp tussen de 60 en 80 centimeter boven het tafelblad gehangen. Een handige tip is dat de lamp op ooghoogte hangt als je staat en je er precies onderdoor kunt kijken als je zit. Let bij het uitkiezen van de lamp ook op de breedte van de lamp in verhouding tot de tafel. Wanneer de lamp te breed is, zul je je hoofd stoten.


Materialen

De uitstraling van de hanglamp heeft te maken met de materialen waarvan deze gemaakt is. Hanglampen worden gemaakt van aluminium, roestvrij staal, metaal, stof, glas, hout en nog veel meer materialen. Elk materiaal zorgt dus voor een andere sfeer. Een metalen lamp past goed bij een industriële sfeer, een glazen lamp heeft meestal een stijlvollere en chiquere uitstraling, en houten lampen geven een warme sfeer. Zo kan een lamp je interieur echt helemaal afmaken, en hier speelt het materiaal dus een grote rol in.


IP-waarden

Wat is een IP-waarde? IP staat voor International Protection rating. Dit geeft de mate van bescherming tegen stoffen en water aan. In de meeste gevallen is een IP-waarde van IP20 voldoende voor binnen. Deze waarde geeft aan dat de lamp stofdicht is. De badkamer en de tuin hebben echter vaak een IP-waarde van minimaal IP21 nodig. Dit houdt in dat de lamp drupwaterdicht is. De waarden geven dus aan welke mate van bescherming ze bieden. Naast de waardes IP20 en IP21 bieden wij ook nog de waardes IP44 (spatwaterdicht) en IP54 (spatwaterdicht/stofvrij) aan.

Gratis verzending vanaf € 49
€ 4,95 bij een bestelling onder € 49
2 jaar garantie op alle armaturen
Tot zelfs 5 jaar op bepaalde armaturen
Gratis retour
Tot 30 dagen na ontvangst