tuinverlichting

Aangezien de tuin tegenwoordig meer en meer beschouwd wordt als een uitbreiding van het huis is verlichting in de tuin interessant voor zowel functionele als decoratieve doeleinden. Op onze webshop en showroom kan u een uitgebreid gamma aan tuinverlichting vinden. Al deze soorten verlichting kan u ook raadplegen via het hoofdmenu “buitenverlichting”.

sfeervolle tuinverlichting

U kan uw tuin op tal van manieren verlichten. Enkele tips om het sfeervoller te maken:

 • Opteer steeds voor warm-kleurig licht. De lichttemperatuur drukt men uit in kelvin. Wij raden aan om te kiezen voor 3000K of warmer (2700K, 2400K). Koel- of koudkleurig licht kan ook een mooi effect geven, maar is subjectief gezien minder gezellig.
 • Als u meer lichtpunten voorziet en deze kan dimmen of van een minder sterk licht kan voorzien, zorgt dit voor een diffuus licht.Ook dat komt de sfeer ten goede. Natuurlijk hoeft niet heel de tuin verlicht te zijn, maar het is gezelliger om een extra lichtpunt te voorzien en ze beiden te dimmen (of te voorzien van een minder krachtige lamp) in vergelijking met 1 sterk lichtpunt te voorzien zoals bijvoorbeeld een verstraler.
 • U kan een inbouw grondspot of spot op piek plaatsen om iets uit te lichten in de tuin zoals bijvoorbeeld een boom of struik.
 • Met tuinverlichting kan u uw tuin opvrolijken op een creatieve manier. Dankzij het lichtspel kan uw tuin er ’s avonds sfeervol uit zien. Dit door bepaalde zaken te accentueren met uw tuinverlichting.

functionele tuinverlichting

Bij functionele tuinverlichting denkt men meestal aan:

 • Verlichting die de weg kan wijzen. Voorbeelden hiervan zijn verlichting voor de oprit of een wandelpad en verlichting voor aan de voordeur.
 • Daarnaast is een verstraler vaak een erg economische oplossing om de tuin van verlichting te voorzien.
 • Indien u een verstraler of tuinverlichting met een bewegingssensor voorziet, kan deze ook helpen om een veiliger gevoel te scheppen. Daarnaast spaart u ook nog eens geld uit op uw energiefactuur.
 • De niveauverschillen bij buitentrappen te belichten om ongevallen te vermijden.

tips aanleg tuinverlichting 

 • Indien er bij de aanleg van de tuin nog geen budget is voor tuinverlichting kan u best al rekening houden met de uiteindelijke plaatsing. U kan dan al de nodige voedingskabels laten voorzien zodat u later niet opnieuw uw tuin hoeft open te leggen. Noteer de ligging van deze kabels goed om beschadiging te vermijden later.
 • Een verstraler hoog op een muur geeft meer verlichting dat bijvoorbeeld een tuinpaal. Het licht is functioneler, maar ook minder gezellig. Echter is dit zeker voor in het begin een goede oplossing als u uw tuin toch goedkoop van verlichting wilt voorzien.
 • Als u achterin de tuin verlichting plaatst lijkt deze al snel groter. Zo kan u een gevoel van diepte creëren. Dit kan u ook doen door van voor naar achter meerdere lichtpunten op 1 lijn te plaatsen. Een voorbeeld hiervan zijn tuinpalen naast een oprit of grondspots die een rij bomen uitlichten.
Gratis verzending vanaf € 49
€ 4,95 bij een bestelling onder € 49
2 jaar garantie op alle armaturen
Tot zelfs 5 jaar op bepaalde armaturen
Gratis retour
Tot 30 dagen na ontvangst